Hundliv

Hundliv

Hundsommar, eller?

BloggandePosted by Gurra Sun, August 02, 2009 20:03:58

Ja, ur ett Norrlandsperspektiv börjar sommaren lida mot sitt slut. Det märker man främst på att dagarna är lite svalare än "vanligt", då solen orkar värma mindre och mindre. Solen, den droppar också ned i havet tidigare och tidigare på kvällen.

Nu hade vi en vansinnig tur i förra veckan då några av våra vänner från Tyresö gladde oss med sitt besök i Boviken. Det är verkligen jätteroligt att ens kompisar, 08-or som de är, faktiskt kan tänka sig att åka bil i över 80 mil, enkel väg, för att kunna komma upp till oss och bara ha några trevliga dagar ute vid havet.

Vi hade tur när vädret gav oss de allra bästa förutsättningarna. Det blev massor av varma bastubad och svalkande dopp i havet. Goda drinkar på bryggan, obcena mängder oxfilé, direkt från grillen och massor av glada minnen att leva på tills nästa sommar. Visserligen fick vi tidigt dryga två veckor av tropisk värme men efter vår resa till Borlänge/Tyresö har inte vädret visat sig från sin bästa sida, förrän nu.

Indrah har badat med barnen, solat och torkat på både klippor och sten efteråt. Fått njuta resterna av oxfilé och potatisgratäng men framför allt njutit av att vara lös och ledig och alltid, på språng. Nu visade sig att det blev löpperiod tidigare än beräknat men det verkar också som hon blir mindre och mindre lik en "morot" för varje gång...

Idag har hon lekt i flera timmar med min goda vän Robert, som tillsammans med sin son Henrik, tillika min gudson, stannat till här i Boviken för en mellanlandning på sin väg upp till deras fiskeparadis, alldeles invid Kalixälven.

Robban har verkligen tränat hårt med Indrah, idag. Han skulle gärna få vara förare och handler för min hund! Det var platsliggning, apport och leta gömda föremål och jag måste säga att det var en stolt husse som fick se sin hund agera öppet och koncentrerat på allt vad Robert tog sig för. Jag hade ingen aning om att våra lek- och träningstimmar kunde leda till det här resultatet. Efter två timmar var hon totalt slut och orkade inte ens tigga vid matbordet. Nu ligger hon och sover bredvid sin egen Mimmi på skinnsoffan...

Sista veckan missade vi många fina fototillfällen eftersom minneskortet i kameran blev fullt och sen inte gick att föra över till vår pc... När vi sen fick till kortläsare visade det sig att merparten av alla bilder var på hundar, nämligen Indrah och lilla Betty, som började sin sommar tillsammans med vår familj. Kolla in de här bilderna! Fasntastiskt, eller hur?

När vi kommer hem till Tyresö ska jag lägga upp fler av dessa bilder i ett album.

Fördelen med att ha två ställen att känna sig hemma på är att vi får det bästa av två världar. När vi kommer hem efter denna ovanligt långa semester, då har vi ytterligare en tid av sensommar och sol att se fram emot i Tyresö, vilket ska bli härligt!

För mig återstår en hel del att göra innan vi kan packa bilen men en av mina bästa bilder att minnas från denna sommar kommer att vara den här, där vi en MYCKET tidig morgon, sömniga gått ut med Indrah och Betty på gården för att sen gemensamt möta morgonsolens härliga och varma strålar över havet och njuta tillsammans på den ljumma, mjuka och ljusgröna gräsmattan. Vilket minne att vårda, eller hur?

  • Comments(1)//blogg.dobergirl.se/#post47

Dalälven...

BloggandePosted by Gurra Mon, July 13, 2009 18:41:57

Jaha, då var vi tillbaka i Norrland, igen!

Mimmi har tillsammans med sitt fotbollslag, deltagit i Dalecarlia cup i Borlänge under förra veckan. Massor av roligheter, fotboll och inte minst regn... Trots det gick Mimmis lag vidare hela vägen men förlorade till sist finalen för F13 med bara 0-1. Det andra Tyresölaget kämpade om 3:e pris men fick också se sig slagna, på det snöpligaste sättet, nämligen med straffläggning... Tjejerna har spelat med bara en avbytare i vardera laget och när de till sist, i finalen, mötte ett lag med åtta (8) avbytare så räckte inte orken längre men vilken kämpainsats de gjorde. Man är verkligen en stolt pappa på prisutdelningen.

Hursomhelst, så har de, trots vädret, haft en toppenvecka och vi kan bara vara tacksamma för de superbra ledarna (Micke, Stefan, Anneli och Åse) som ställer upp på sin fritid och semester för att våra barn ska få möjligheter att uppleva detta.

För människor i söderns värld börjar Norrland när man passerat Dalälven men... Då är det ju mer än 60 mil kvar innan vi är i Boviken... Man undrar hur många gånger man sett den här skylten de senaste veckorna?

Samtidigt åkte Jag, Anneli och Indrah vidare till Tyresö (efter att ha lämnat av Mimmi i Borlänge) för att jobba lite på huset och i trädgården, klippa gräsmattorna köra bort lite skräp sen tidigare osv.

Indrah åker ju med och anpassar sig direkt efter oss. Sover sig igenom bilresandet, denna gång dryga 100 mil över Borlänge men klagar sen absolut inte. När vi kom fram till Tyresö gick vi i alla fall över till hennes kompis Pepsi för att få ut lite bus/energi-överskott. 100% lyckat resultat. De leker så bra tillsammans och visar verkligen glädje när de träffas.

Det märkliga är hur hon ställer om sitt beteende mellan Tyresö och Boviken. I Tyresö är hon bara på gården och max iväg en liten sväng upp i skogen men i Boviken, där får man ropa efter henne... Kanske är hon och badar själv eller hälsar på storpudel Tim. Kollar på Tommy när han städar bilen eller så hälsar hon på Rolf och Kerstin nere vid stranden. Hon har ett MYCKET större revir i Boviken, trots att vi har lika nära till grannarna i Tyresö. Undrar varför?

Två dagar med bra väder blev det i 08-området sen två regniga dagar innan vi drog upp till några kompisar i Leksand, där vi skulle bo under de sista dagarna innan cup'en blev färdigspelad.

Hos Björn och Ulrika fick vi eget rum i källaren och Indrah fick en ny kompis i form av deras dotter Astrid, som tyckte Indrah var läskigt stor... kanske på grund av att en vuxen person i hennes familj sen visade sig vara LIVRÄDD för hundar, så hade detta så klart, smittat av sig på barnet.

Efter två dagar med Indrah var det sen inga problem för Astrid att hänga med på promenad och själv hålla Indrah i kopplet. Nu är Indrah helt underbar med barn och visar inte bara prov på sin ohämmade kärlek till allt och alla, utan även prov på sitt stora tålamod. Hon hade all tid i världen för Astrid.

De lekte, de tränade "sitt", "ligg" och "loss" och gosade tillsammans. Astrid var också mycket besluten om att hon MÅSTE bli väckt av en Indrah-puss den sista morgonen vi bodde där. Björn fick samtidigt en riktig bonus-puss av Indrah, den morgonen. SLAFS lät det...

Frukost i Leksand, fotbollsfinal i Borlänge, middag i Ö-vik. Final-lördagen avslutades sen med en 78-mila tripp upp till Boviken och sent på kvällen avslutade vi det hela med lite Vasaloppskorv och vin nere på bryggan. Vad jag njöt den kvällen!!! Jag är verkligen glad för ALLA mina tjejer! smileysmileysmiley

  • Comments(1)//blogg.dobergirl.se/#post46

Sommardagar som heter duga!

BloggandePosted by Gurra Wed, June 24, 2009 23:46:27

Trots att lilla Betty flyttat hem till sitt nya hem i Norge, så fortsätter dagarna i Boviken och vi ska hinna med allt som ska fixas. Indrah kör på och försöker hålla humöret uppe men det syns i ögonen att hon blivit lite väl mycket äldre sen Betty flyttade. Hon är ledsen i ögonen och när en bil kommer åkandes lovar jag, med hänvisning till hennes kroppsspråk, att hon tror att det är lilla Betty som kommer tillbaka till henne.

Men det är inte riktigt samma Indrah som tidigare...

Kolla in bilden på de två när de satt nere vid havet en morgon. Jag bannade mig själv när jag missade den första morgonen men sen hade jag telefonen med mig och nästa morgon satt de där igen, bara blickande ut över havet. Våran Rommel's Attack satt och låg ofta nere vid stranden på sommarmorgnarna. Varför inte? Det är ingen dålig start på dagen.

Nu var det säkert extra spännande att vi hade lite lång gräs nere vid havet eftersom Betty gärna snusade runt i det höga gräset. När jag sen klippte ned det, upptäckte jag att där fanns massor av "harlortar" som säkert var MYCKET spännade att lukta (om inte att äta) på...

Idag har Husse rengjort förgasaren på Mimmi's båtmotor, medan Indrah legat och lurat i skuggan bredvid... så imorgon får det bli sjösättning. Indrah hakar säkert på och står längst fram i fören när de båda sticker iväg mot nya härliga sommarminnen.

Precis nyss läste jag att Indrah's mamma Odi, fött 10 valpar lite för tidigt, och att tyvärr bara 5 stycken överlevde. Så tråkigt... jag önskar att många fler får uppleva vilka fantastiska hundar detta är. Man kan inte nog förstå hur stor plats de tar och då menar jag inte, rent fysiskt.

Det här är otroligt trevliga hundar att leva och utvecklas tillsammans med och jag fick också ett mail från Ståle och Irina om lilla Betty's nya äventyr.

Hon hade redan hittat lite nya skor och ett nytt favoritställe att sova på. Självklart efter att först ha somnat i fotänden av sängen, som en fin liten pralin, för att sen vakna upp med huvudet på huvudkudden... No comments! Man bara älskar dessa prinsessor!!!!!!! De förstår mycket mer än vad vi tror. Vilka andra hundar sitter annars och njuter av havsutsikten en sommarmorgon? Jag bara undrar... Mitt hjärta har de i alla fall vunnit!

  • Comments(0)//blogg.dobergirl.se/#post45

Lyxigt med lånad valp!

BloggandePosted by Gurra Tue, June 23, 2009 12:48:29

Nu är vi nog alla lite ledsna här i Boviken då lilla Betty flyttat hem till Mo i Rana i Norge. Hennes nya matte och husse kom hit och hämtade henne igår och hon följde sen med dem utan några problem. Sötare liten mjuk pepparkaka får man nog leta efter!

Vi har haft en och en halv vecka med den rena lyxen att ha en sprillans ny valp här hemma i huset och inga förpliktelser... Vi har ju haft en bra barnskötare, då Indrah fungerat som den perfekta "Nanny'n", vilket inte gjort saken sämre. Ibland har man kommit på sig att tänka "Visst ja! Vi har ju valpen också..." Indrah har alltid haft full koll och Betty har haft full koll på Indrah. Betty har också visat hur en liten valp faktiskt kan vara hur cool som helst. Bara att följa Indrah's påhitt och föredöme.

Hon visade ingen oro eller nervositet, trots att hon direkt skulle hänga med i vårt norrlands-tempo och med en riktigt lång bilresa och byte av "hemställe" flera gånger på denna korta tid. Hon bara kollade in "storasyrran" och sen.... Inte heller något gnällande utan massor av bus och bara ren valp-glädje! Vi är jätteglada att vi fått lära känna Betty och hoppas hon nu får det jättebra hos Irina och Ståle. Lycka till!

Jag kommer att lägga upp några "stories" och mer bilder senare!

  • Comments(1)//blogg.dobergirl.se/#post44

Tiden går

BloggandePosted by Gurra Mon, June 15, 2009 12:42:59

Visserligen var det ett bra tag sedan mitt senaste blogginlägg men med det väder som har varit har vi hunnit med allt mellan vinter, vår, sommar och nu höst... Det kanske har gått ett år, eller...?

Vi har hunnit med att fixa hela trädgården här i TYresö för att sedan åka upp till Boviken och fira påsk och uppleva den norrändska vårvintern. Sen har vi hunnit ha sommar här i TYresö och sen följt av av att fixa trädgård uppe i norr. Allt detta sedan April och det ger lite kompakta tidsperspektiv, inte sant?

Indrah har varit med hela tiden och har utvecklats mer och mer tillen belevad dam, som faktiskt hanterar de flesta situationer utan problem. Visst blir jag, som ägare, lite avundsjuk när jag läser om hur hennes syskon får massor av träning och tävlingstillfällen medan vi hamnat i någon sorts träningsloop i vår "egen värld"... Nu kanske det inte innebär att vi inte tränar men... ja, ni fattar... men det ska bli bättring! Missade dock att anmäla mig till utställningen i Piteå, om vi säger så.

Nu till de riktigt spännande sakerna som har hänt i vår familj... Kolla in något av den sötaste man kan se!

Här hemma har vi fått tillökning på hundsidan!

Visserligen bara tillfälligt och bara till låns men... en liten chokladpingla, bara i början på sitt liv, som efter att vi fått låna henne en dryg vecka, ska åka med oss upp till Boviken och efter midsommar hämtas upp av sin nya familj som bor i Norge.

Det är faktiskt riktigt lyxigt att få detta förrtoende att få Dobermann-bäbis, igen.Vi njuter av den lilla "Betty's" framfart och hon och Indrah busar som galningar på gräsmattan och den lilla ska göra exakt som den stora hunden gör.

Går vi ut på gården på morgonkvisten kissar de samtidigt och snusar runt med full koll på varandra och Indrah är nästan som en förståndig storasyrra, som ska visa ALLT...

Efter att ha varit ute på gården, har vi vant Indrah vid att hon får en hundgodis direkt hon kommer in. Gissa vem som lärde sig sitta fint, redan efter första gången..? Jo, just det, kolla in vad duktig man kan vara!

Sen är det lite extra kul att man vet att det bara är till låns och man kan faktiskt tillåta sig att njuta av att ha valp i huset, igen. Ingenting behöver man tänka på förutom mat, sova och lek.

Betty sover med Mimmi i hennes säng medan Indrah som vanligt sover i sin bädd i husse och mattes sovrum. Visserligen går hon inte över till Mimmi som hon brukar på morgnarna men jag upplever inte heller att hon är avundsjuk på chokladprinsessan. Snarare att hon har mer av överseende...

Visst kommer en del av våra hjärtan att brista, den dag när vi lämnar henne vidare till sin "riktiga" familj men fram till dess ska vi bara njuta och ha roligt tillsammans.

  • Comments(1)//blogg.dobergirl.se/#post43

Vår-chocken!

BloggandePosted by Gurra Wed, April 08, 2009 12:03:41

I mitt förra blogginlägg så var jag lite sugen på att komma ut i skogen, igen... Det gick bara några dagar... Jag kunde inte hålla mig, utan det vackra vädret närapå tvingade ut oss i skogen!!

Kokade mig en termos kaffe och stack ut mot Tyrestaskogen en eftermiddag. Indrah strosade på i den härliga vårsolen och lade sig sedan ner i den soliga backen medan husse satt och kisade bakom solglasögonen med en kopp varmt.

Vi hittade lite trevliga stigar som trots den kvarstannande snön utgjorde fina promenadstråk genom skogen. Vi stannade till nere vid sjön och Indrah kollade intresserat in vad som tinat fram. Visst var det lite kyligt och man var tvungen att hålla sig i solen men åååhhhhh, vad härligt.

Inte visste vi då att det bara en dryg vecka senare nästan skulle kännas som sommar.

  • Comments(0)//blogg.dobergirl.se/#post42

På TV sa de att...

BloggandePosted by Gurra Fri, March 20, 2009 10:33:20

...att "Våren" var här!

Jag menar OM nu våren är här varför sitter man inte ute i solen och lapar i sig all den energi som man nu verkar sakna? Jag bara undrar... Ulf Lundell skrev några rader: "Om det här är vintern, måste våren va' på väg" och jag hoppas nu att våren kommer snabbt och tinar upp våra isiga skogsvägar, här i Tyresö, så att man vågar sig ut på långa skogspromenader igen efter snart två veckor i "isvägars grepp".

Nu kan man faktiskt höra Koltrasten här på Södertörn och jag riktigt längtar efter att sticka ut i skogen med Indrah, hitta ett söderläge med en liten framtinad vårbacke och sen hälla upp en kopp med starkt termoskaffe och njuta en limpmacka i solen, allt medan den svarta prinsessan får nosa runt i närheten.

Åhhh....Koppeltvång, tänker du... Hon går inte alltför långt från sin husse då han har en limpmacka i handen... smiley

Man behöver inte vara Nobelpristagare i fysik för att ibland upptäcka att man är en priviligerad människa när man har tillgång till de bästa av världar. Dels har vi Tyresta's skogsmarker och den tidiga våren här i Tyresö, sen har vi vårvintern uppe i Boviken, som vi nu snart får avnjuta under Påsklovet. Förhoppningsvis är det mycket is och snö kvar att njuta av i år. Bara den som själv upplevt en sen, solig och nästan ljummen eftermiddag ute på den tysta havsisen, förstår kanske vad jag menar.

Morgontimmarnas skarpa snökorn, har efter nattens bistra kyla, blivit uppvärmda av solen och ändrat form, blivit stora som popcorn och man kan nästan känna den salta smörsmaken under skor och skidor. Huden på kinder och panna stramar av vårsolens strålar och man känner sig kanske lite lagomt trött. En veritabel överdos av den friska luften, uppblandad med kvällens sjunkande temperatur, gör att den väntande värmen från en vedelad bastu, redan kan förnimmas av själen.

Både hundar och männsikor uppskattar dessa möjligheter smileysmileysmiley

Pysslar annars på här i huset med det nya badrummet och jag har nu rivit bort det mesta av det gamla sovrummet och nu återstår bara att lista ut hur jag ska avlasta väggen för att sen kunna flytta på dörröppningen. Som en liten överraskning blir det sen tur för lite vvs-dragning som ska åtgärdas, eftersom det efter utrivningen visar att det ligger en hög med rör på "fel" ställen.

Med anledning av ovanstående beskrivningar, så har det inte blivit så mycket aktivt hundliv, fast Indrah misstycker nog inte där hon nu ligger i husses säng och värmer magen i morgonsolen. Det är också en mycket stor fördel med henne då hon är världens bästa hund när det gäller att slappna av. Nåja, kanske det går bra med bara husse hemma för när Mimmi kommer hem från skolan är det FULL FART som gäller.

De två är nästan som syskon och retas oftast med varandra, från att de vaknar på morgonen. När Mimmi har bråttom på morgonen, då smyger Indrah, helt obemärkt in på hennes rum och hämtar nån grej som Mimmi är rädd om och traskar iväg med och... sen är jakten i full gång! När sen Mimmi drar iväg, hoppar Indrah upp i sin fåtölj och kollar längtansfullt efter henne, på hennes väg till bussen. På samma sätt är det på eftermiddagen, då ligger Indrah nästan alltid i Mimmis säng och väntar. Hon har, från sängen, en perfekt utkiksplats och när hon ser Mimmi komma gående är det full fart. Det låter som man släpper ett bowling-klot nedför trappen...

Det är kärlek, det. smiley

  • Comments(0)//blogg.dobergirl.se/#post41

Skellefteå AIK till SM-semifinal!

BloggandePosted by Gurra Tue, March 17, 2009 10:49:42

Ja, inte hör det här till "Hundliv", egentligen men alla i vår familj satt igår kväll i i soffan och följde vårat Skellefteå AIK under den sista och avgörande matchen mot LHC. Skulle drömmen om semifinal verkligen kunna slå till?!

Ja... satt och satt... under ordinarie matchtid, kanske men de sista förlängningsperioderna så kunde husse inte sitta still längre, utan var uppe och hoppade och skrek så Indrah, som vanligtvis är coolaste hunden, bara hoppade ned från soffan och gick därifrån och sen stod ute i köket och kollade in sin galning till husse och funderade vad som egentligen hade hänt med honom, just den här kvällen!

Tur att man redan varit på gymet och tränat innan, så lite energi var borta och att kroppen faktiskt pallade med denna fysiska, nervkollaps till match. Indrah mår bra men jag känner mig nog lite "bakis", kanske p g a Koskenkorva (jag menar hans avgörande mål, alltså...) smiley

Nåja, lite hundsnack får det väl, trots allt räknas som, då vårat AIK verkligen var slutspelets "underdogs" smiley och INGEN hade tippat att de skulle slå ut LHC i en kvartsfinal.

Det var härligt att se att ambition och ett äkta hjärta fortfarande kan slå, på papperet, överlägsen kompetens och "all världens" pengapåsar. Vilka grabbar!!!!! Det hjälpte inte ens att LHC försökte skada ut AIK-arna (bl a Petterström vs Rundblad) utan de torskade i alla fall!

Sen... LHC's Medgångspublik... Att hemma från tv-soffan, uppleva hur 30-40% av LHC's hemmapublik droppar av och lämna sitt lag ensamma, i en direkt avgörande och extremt spännande slutspelsmatch, är i sig en gåta och jag minns fjolårets första kvartsfinal hemma mot HV (som jag förövrigt inte heller håller speciellt högt i kurs...) där det redan 30 minuter innan nedsläpp var sånt tryck i SkellefteKraft Arena att det gjorde mig yr. "Heart of Hockey" finns nog inte bara i Ö-vik utan i hela Norrland!

Näe, skadeglädjen firar nya triumfer att det är en den likväl "upphaussade" som "uppsnurrad på läktaren", Andreas Pihl, som får ta på sig förlusten och då är det inte hockey man ägnar sig åt som svar längre och utan man gör då lika som primadonnorna i HV när de möter på motstånd... Då spelar man inte om det, utan tar fram "Thörnberg-takterna"... http://www.youtube.com/watch?v=PNVSIzjzya4

Nåja, förhoppningsvis slipper vi både HV och LHC ett bra tag framöver och nu håller vi tummarna för fortsatt bra matcher och välkomnar FBK upp till Skellefteå, bara synd att man inte kan åka upp och uppleva den magiska laddning som North Power, kan skapa i hela arenan från Västra stå, DET är annat än HV's slipshulliganer...

På torsdag bänkar vi oss igen, både hund och familj!

  • Comments(0)//blogg.dobergirl.se/#post40
Next »