Hundliv

Hundliv

Business as usuall

BloggandePosted by Gurra Mon, August 18, 2008 15:40:25

Hur gör man, när inte tiden räcker till? Nu blir det nog gott om uppdateringar…

Den här sommaren hade jag räknat med långa härliga dagar av ledighet i norr och planerade därför att vara uppe i Norrland i dryga 8 veckor fr o m midsommarveckan. Några av dessa veckor skulle ägnas åt distansarbete men förhoppningsvis skulle kvällar och helger ge massor av möjligheter och arbetstid till huset och tomten.

Vi hade tidigare under våren huggit ned 5 riktigt stora träd på gården och eftersom jag sen en längre tid tillbaka lidit av vissa restriktioner när det gällde den vedeldade bastuns nyttjande eftersom vedförrådet blivit kraftigt reducerat under det senaste året. Nu fanns det träd så det räckte. Aldrig trodde jag väl att vår bastu skulle vara igång nästan dygnet runt på sommaren men det är ju precis så det ska vara.

När de yngre badat i havet gillar de att efteråt sitta i den goa värmen, som bara en vedeldad bastu kan ge och njuta med badlakanen virade kring kroppen. Vem kan klandra någon för att njuta, när det finns denna möjlighet, inte jag i alla fall! Bara att hugga i!

Veden var ganska grov!

Blog Image

Veden var ett spännande kapitel och det blev massor av ved, hela tre stora högar som nu ligger och lufttorkar innan det är dags för höstens vedstapling.

Indrah har sina galna luftsprång och fullständigt vansinniga tokrus för sig när hon kommer upp till Boviken. Det spelar ingen roll när på dygnet hon kliver ur bilen, det är samma sak varje gång: Springa runt, runt, runt och hon verkar bara kunna visa den enorma glädje hon känner genom denna fysiska aktivitet. Visserligen kan det hända att det finns en sop, spade eller borste som sätter livet till någon gång men jag tror att hon helt enkelt gör som Ronja med sitt vårtjut!

Blog Image

När det gäller mentaliteten på våran Indrah, så slås man av hur cool hon verkligen är. När jag kapade upp alla träden till ved och körde full gas på motorsågen, då kom hon fram och nyfiket kollade in vad det var som vrålade och vad hennes husse gjorde. När man plötsligt inser att ens lilla hund-prinsessa står mindre än en meter ifrån en vilt tjutande motorsåg för att om möjligt kunna lukta på sågspånssprutet från kedjan, då blir man riktigt rädd - Men inte Indrah!

Trots att jag var riktigt tuff mot henne ställde hon sig bara strax bakom mig för att hålla koll. Tänk bara på vilket ljud som just motorsågen ska ha åstadkommit i hennes öron! Cool är förnamnet.

Att sedan vädret i Boviken inte visade sig från sin bästa sida denna sommar var också en lite missräkning och trots att det var riktigt kallt i vattnet så passade Indrah, under varma dagar, på att svalka av sig genom att gå ut och helt enkelt ställa sig i vattnet och bara kyla av sig. Var hon försvunnen på morgonen kollade man bara nere vid stranden, för precis som vår gamla Attack så verkar hon fascineras av havet och stranden en lugn sommarmorgon. Är det riktigt normalt att man på morgonen hittar sin hund nere vid vattnet, där hon sitter och kollar ut över det blanka havet.

När man kommer upp slås man av en sak och det tjatar jag om, återigen: LJUSET! Ljuset över Bottenviken kring midsommar är ögonbedövande och man kan bara inte fatta det. Jag ger en tacksam tanke till mina föräldrar för att de gjort det möjligt för mig och min familj, samt våra vänner, att få denna otroliga möjlighet som faktiskt inte alla människor har. Se bara hur midnattssolen sveper vår horisont i Boviken på midsommaraftonen.

Blog Image

Ytterligare uppdatering inom kort! Sköt om er!

  • Comments(0)//blogg.dobergirl.se/#post31