Hundliv

Hundliv

Utställningsnojjan!

BloggandePosted by Gurra Sat, October 11, 2008 19:17:36

Så har vi (i alla fall jag) just klarat av Mittnordenutställningen i Sundsvall. På plats i god tid för att virvelvinden skulle hinna tagga ned och så att vi kanske kunde hinna gå runt bland de andra hundarna utan att få frispel...

Innan utvecklade sig allt precis som jag trodde innan, d v s att Indrah nu var i slutet på löpen, ve-och-fasa men för att vara våran Pippiloppan var hon riktigt trevlig och social. Skuttade runt dagen innan och visade sig från sin bättre sida. Men... Annars har det varit lite si och så med mathållningen så där dagarna innan och hon var riktigt risig i magen de sista dagarna och blev väl lite "glåmig" och tanig (tyckte jag...). Nu visade det sig att domaren inte höll med mig utan sa att "...hon ska inte vara tjockare än så här..." smiley Så till nästa utställning behöver vi inte köra pannkaksdieten, längre.

Utställningen, då?

Jaa... Visade sig vara en aningens "tunn" på Dobbis-sidan, bara 8 st. Visserligen var det bara 2 unghundar, en tik och en hane och jag vet inte vad jag ska säga om att Indrah sen blev etta i klassen med dubbla "Ettor" men jag blev glad för omdömet och tyckte hon fick bra kritik av domaren Wenche Eikeseth:

"Feminin med bra proportioner, bra huvud men kunde haft stramare läppar. Bra hals, välplacerad skuldra. Rak överarm, stram ö-linje. Bra bakben, bra färger. Binder sig något i rörelserna idag..."

Att hon inte tog ut rörelserna berodde på att husse glömt av sig och hade godis i fickan och Indrah var inte sen att hoppa upp och stoppa nosen i fickan hela tiden... Trots det fick vi till ett fint trav, gång efter gång men... Efter mer än tre varv i ringen var husse tämligen slut men hunden ville bara mer...

  • Comments(1)//blogg.dobergirl.se/#post36