Hundliv

Hundliv

Skellefteå AIK till SM-semifinal!

BloggandePosted by Gurra Tue, March 17, 2009 10:49:42

Ja, inte hör det här till "Hundliv", egentligen men alla i vår familj satt igår kväll i i soffan och följde vårat Skellefteå AIK under den sista och avgörande matchen mot LHC. Skulle drömmen om semifinal verkligen kunna slå till?!

Ja... satt och satt... under ordinarie matchtid, kanske men de sista förlängningsperioderna så kunde husse inte sitta still längre, utan var uppe och hoppade och skrek så Indrah, som vanligtvis är coolaste hunden, bara hoppade ned från soffan och gick därifrån och sen stod ute i köket och kollade in sin galning till husse och funderade vad som egentligen hade hänt med honom, just den här kvällen!

Tur att man redan varit på gymet och tränat innan, så lite energi var borta och att kroppen faktiskt pallade med denna fysiska, nervkollaps till match. Indrah mår bra men jag känner mig nog lite "bakis", kanske p g a Koskenkorva (jag menar hans avgörande mål, alltså...) smiley

Nåja, lite hundsnack får det väl, trots allt räknas som, då vårat AIK verkligen var slutspelets "underdogs" smiley och INGEN hade tippat att de skulle slå ut LHC i en kvartsfinal.

Det var härligt att se att ambition och ett äkta hjärta fortfarande kan slå, på papperet, överlägsen kompetens och "all världens" pengapåsar. Vilka grabbar!!!!! Det hjälpte inte ens att LHC försökte skada ut AIK-arna (bl a Petterström vs Rundblad) utan de torskade i alla fall!

Sen... LHC's Medgångspublik... Att hemma från tv-soffan, uppleva hur 30-40% av LHC's hemmapublik droppar av och lämna sitt lag ensamma, i en direkt avgörande och extremt spännande slutspelsmatch, är i sig en gåta och jag minns fjolårets första kvartsfinal hemma mot HV (som jag förövrigt inte heller håller speciellt högt i kurs...) där det redan 30 minuter innan nedsläpp var sånt tryck i SkellefteKraft Arena att det gjorde mig yr. "Heart of Hockey" finns nog inte bara i Ö-vik utan i hela Norrland!

Näe, skadeglädjen firar nya triumfer att det är en den likväl "upphaussade" som "uppsnurrad på läktaren", Andreas Pihl, som får ta på sig förlusten och då är det inte hockey man ägnar sig åt som svar längre och utan man gör då lika som primadonnorna i HV när de möter på motstånd... Då spelar man inte om det, utan tar fram "Thörnberg-takterna"... http://www.youtube.com/watch?v=PNVSIzjzya4

Nåja, förhoppningsvis slipper vi både HV och LHC ett bra tag framöver och nu håller vi tummarna för fortsatt bra matcher och välkomnar FBK upp till Skellefteå, bara synd att man inte kan åka upp och uppleva den magiska laddning som North Power, kan skapa i hela arenan från Västra stå, DET är annat än HV's slipshulliganer...

På torsdag bänkar vi oss igen, både hund och familj!

  • Comments(0)//blogg.dobergirl.se/#post40