Hundliv

Hundliv

På TV sa de att...

BloggandePosted by Gurra Fri, March 20, 2009 10:33:20

...att "Våren" var här!

Jag menar OM nu våren är här varför sitter man inte ute i solen och lapar i sig all den energi som man nu verkar sakna? Jag bara undrar... Ulf Lundell skrev några rader: "Om det här är vintern, måste våren va' på väg" och jag hoppas nu att våren kommer snabbt och tinar upp våra isiga skogsvägar, här i Tyresö, så att man vågar sig ut på långa skogspromenader igen efter snart två veckor i "isvägars grepp".

Nu kan man faktiskt höra Koltrasten här på Södertörn och jag riktigt längtar efter att sticka ut i skogen med Indrah, hitta ett söderläge med en liten framtinad vårbacke och sen hälla upp en kopp med starkt termoskaffe och njuta en limpmacka i solen, allt medan den svarta prinsessan får nosa runt i närheten.

Åhhh....Koppeltvång, tänker du... Hon går inte alltför långt från sin husse då han har en limpmacka i handen... smiley

Man behöver inte vara Nobelpristagare i fysik för att ibland upptäcka att man är en priviligerad människa när man har tillgång till de bästa av världar. Dels har vi Tyresta's skogsmarker och den tidiga våren här i Tyresö, sen har vi vårvintern uppe i Boviken, som vi nu snart får avnjuta under Påsklovet. Förhoppningsvis är det mycket is och snö kvar att njuta av i år. Bara den som själv upplevt en sen, solig och nästan ljummen eftermiddag ute på den tysta havsisen, förstår kanske vad jag menar.

Morgontimmarnas skarpa snökorn, har efter nattens bistra kyla, blivit uppvärmda av solen och ändrat form, blivit stora som popcorn och man kan nästan känna den salta smörsmaken under skor och skidor. Huden på kinder och panna stramar av vårsolens strålar och man känner sig kanske lite lagomt trött. En veritabel överdos av den friska luften, uppblandad med kvällens sjunkande temperatur, gör att den väntande värmen från en vedelad bastu, redan kan förnimmas av själen.

Både hundar och männsikor uppskattar dessa möjligheter smileysmileysmiley

Pysslar annars på här i huset med det nya badrummet och jag har nu rivit bort det mesta av det gamla sovrummet och nu återstår bara att lista ut hur jag ska avlasta väggen för att sen kunna flytta på dörröppningen. Som en liten överraskning blir det sen tur för lite vvs-dragning som ska åtgärdas, eftersom det efter utrivningen visar att det ligger en hög med rör på "fel" ställen.

Med anledning av ovanstående beskrivningar, så har det inte blivit så mycket aktivt hundliv, fast Indrah misstycker nog inte där hon nu ligger i husses säng och värmer magen i morgonsolen. Det är också en mycket stor fördel med henne då hon är världens bästa hund när det gäller att slappna av. Nåja, kanske det går bra med bara husse hemma för när Mimmi kommer hem från skolan är det FULL FART som gäller.

De två är nästan som syskon och retas oftast med varandra, från att de vaknar på morgonen. När Mimmi har bråttom på morgonen, då smyger Indrah, helt obemärkt in på hennes rum och hämtar nån grej som Mimmi är rädd om och traskar iväg med och... sen är jakten i full gång! När sen Mimmi drar iväg, hoppar Indrah upp i sin fåtölj och kollar längtansfullt efter henne, på hennes väg till bussen. På samma sätt är det på eftermiddagen, då ligger Indrah nästan alltid i Mimmis säng och väntar. Hon har, från sängen, en perfekt utkiksplats och när hon ser Mimmi komma gående är det full fart. Det låter som man släpper ett bowling-klot nedför trappen...

Det är kärlek, det. smiley

  • Comments(0)//blogg.dobergirl.se/#post41