Hundliv

Hundliv

Hundsommar, eller?

BloggandePosted by Gurra Sun, August 02, 2009 20:03:58

Ja, ur ett Norrlandsperspektiv börjar sommaren lida mot sitt slut. Det märker man främst på att dagarna är lite svalare än "vanligt", då solen orkar värma mindre och mindre. Solen, den droppar också ned i havet tidigare och tidigare på kvällen.

Nu hade vi en vansinnig tur i förra veckan då några av våra vänner från Tyresö gladde oss med sitt besök i Boviken. Det är verkligen jätteroligt att ens kompisar, 08-or som de är, faktiskt kan tänka sig att åka bil i över 80 mil, enkel väg, för att kunna komma upp till oss och bara ha några trevliga dagar ute vid havet.

Vi hade tur när vädret gav oss de allra bästa förutsättningarna. Det blev massor av varma bastubad och svalkande dopp i havet. Goda drinkar på bryggan, obcena mängder oxfilé, direkt från grillen och massor av glada minnen att leva på tills nästa sommar. Visserligen fick vi tidigt dryga två veckor av tropisk värme men efter vår resa till Borlänge/Tyresö har inte vädret visat sig från sin bästa sida, förrän nu.

Indrah har badat med barnen, solat och torkat på både klippor och sten efteråt. Fått njuta resterna av oxfilé och potatisgratäng men framför allt njutit av att vara lös och ledig och alltid, på språng. Nu visade sig att det blev löpperiod tidigare än beräknat men det verkar också som hon blir mindre och mindre lik en "morot" för varje gång...

Idag har hon lekt i flera timmar med min goda vän Robert, som tillsammans med sin son Henrik, tillika min gudson, stannat till här i Boviken för en mellanlandning på sin väg upp till deras fiskeparadis, alldeles invid Kalixälven.

Robban har verkligen tränat hårt med Indrah, idag. Han skulle gärna få vara förare och handler för min hund! Det var platsliggning, apport och leta gömda föremål och jag måste säga att det var en stolt husse som fick se sin hund agera öppet och koncentrerat på allt vad Robert tog sig för. Jag hade ingen aning om att våra lek- och träningstimmar kunde leda till det här resultatet. Efter två timmar var hon totalt slut och orkade inte ens tigga vid matbordet. Nu ligger hon och sover bredvid sin egen Mimmi på skinnsoffan...

Sista veckan missade vi många fina fototillfällen eftersom minneskortet i kameran blev fullt och sen inte gick att föra över till vår pc... När vi sen fick till kortläsare visade det sig att merparten av alla bilder var på hundar, nämligen Indrah och lilla Betty, som började sin sommar tillsammans med vår familj. Kolla in de här bilderna! Fasntastiskt, eller hur?

När vi kommer hem till Tyresö ska jag lägga upp fler av dessa bilder i ett album.

Fördelen med att ha två ställen att känna sig hemma på är att vi får det bästa av två världar. När vi kommer hem efter denna ovanligt långa semester, då har vi ytterligare en tid av sensommar och sol att se fram emot i Tyresö, vilket ska bli härligt!

För mig återstår en hel del att göra innan vi kan packa bilen men en av mina bästa bilder att minnas från denna sommar kommer att vara den här, där vi en MYCKET tidig morgon, sömniga gått ut med Indrah och Betty på gården för att sen gemensamt möta morgonsolens härliga och varma strålar över havet och njuta tillsammans på den ljumma, mjuka och ljusgröna gräsmattan. Vilket minne att vårda, eller hur?

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Irina, Ståle og Betty Fri, August 14, 2009 14:38:24

For et fint bilde!! :-) Nå er Betty nesten samme størrelse som Indrah! Vi skal på lokal utstilling neste helg. Kryss fingrene for oss!